maandag 7 februari 2011

7b - Nerja en Frigiliana slaan handen ineen

Samenwerking Nerja en Frigiliana

Nerja en Frigiliana hebben zich in Madrid, tijdens de International Tourism Fair Fitur, gezamenlijk als één toeristische trekpleister gepresenteerd. Nerja's wethouder van toerisme, José Miguel García, stelde daarbij dat het internationale toerisme van de laatste jaren is veranderd en dat het samenwerkingsverband daarop inspeelt.

Volgens García gaat het al lang niet meer om alleen strand, zee en zon; maar speelt ook de omgeving, het sportieve aanbod, culturele attracties en het sociale leven een steeds groter wordende rol. De badplaats Nerja en het hoger en landinwaarts gelegen Frigiliana vullen elkaar op dat gebied in de visie van García uitstekend aan.
Onder het motto 'Nerja-Frigiliana, twee steden, één bestemming' werd het nieuwe samenwerkingsverband in Madrid op een internationaal platform gepresenteerd. Het idylissche dorp Frigiliana (circa 3.000 inwoners) werd in de jaren negentig meerdere keren tot 'mooiste dorp' van Spanje uitgeroepen. Gelegen op een kleine tien kilometer van Nerja is dit dorp met het fraai verzorgde witte pleisterwerk en de uiterst smalle en perfect onderhouden straatjes ook zeker ieders bezoek waard.


foto (c) RB-Holland@Nerja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten