vrijdag 25 februari 2011

25 - Día de Andalucía y Día de Pedal

Día de Andalucía - Día de Pedal

Maandag (28 februari) staat heel Andalisië traditiegetrouw weer in het teken van de Día de Andalucía, de Dag van Andalusië. Op deze dag zijn de scholen gesloten, hanteren winkels aangepaste openingstijden en vieren de meeste inwoners deze regionale feestdag. Ook in Nerja staan tal van activiteiten op het programma, veel op en rond het Balcon de Europa. Op het plein achter de parkeergarage wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de realisatie van een enorme feesttent.

De dag staat in het teken van de culturele identiteit van Andalusië en is een traditioneel, vooral folkloristisch, evenement. In Nerja is de 23ste Día del Pedal één van de belangrijkste en opzienbarendste activiteiten tijdens deze Día de Andalucía. Daarbij wordt rond 10.00 uur 's ochtends het startsein gegeven voor een wonderlijke en zeker bezienswaardige optocht door de stad, gevormd door allerlei soorten fietsen. De berijders van deze tweewielers hijsen zich daarbij ook veelal in allerhande feestelijke uitrustingen, waardoor een bonte stoet van wielrijders ontstaat.

Daarbij gaat het uiteraard niet om de snelheid maar zijn er bijvoorbeeld prijzen te vergeven voor orginaliteit van outfit en/of voertuig, de oudste deelnemer etcetera. Opgeven voor deelname kan deze dagen bij het Departement van Sport in Nerja, of op de dag van het evenement zelf vanaf 9.30 uur op het Balcon de Europa. 

Donderdag werd nog druk gewerkt aan de imposante feesttent achter de parkeergarage in het centrum.
Op het Balcon de Europa heerste donderdag naast de rust de zon onder temperaturen rond de 26 graden
Genieten van de zon en voetballen op het uiterste puntje van het Balcon de Europa.
Rust en arbeid, alles gaat samen op het Balcon de Europa
 foto's (c) RB-Holland@Nerja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten