maandag 21 februari 2011

21 - A7 Controle

Hardrijders op A7 opgepast

Voor de notoire hardrijders is het sinds deze maand opletten geblazen op de A7, ter hoogte van Torrox. In de 1,2 kilometer lange tunnel, vlak voor Nerja, is deze maand radarcontrole geactiveerd voor de rijrichting van Malága naar Barcelona. 

Camera's registreren ieder voertuig bij zowel het inrijden als het verlaten van de tunnel, waarna via de computer de gemiddelde snelheid wordt berekend. Beelden en gegevens van overtreders worden direct digitaal doorgespeeld naar de politie, waarna er zonder pardon wordt bekeurd. In een testfase gedurende december en januari werden al meer dan 2.000 automobilisten gesignaleerd die ter plekke harder reden dan de toegestane snelheid.
Die bedroeg lange tijd 80 kilometer per uur, maar is inmiddels opgetrokken naar 100 kilometer per uur. Bij overtreding wordt er direct bekeurd. De tunnel bevindt zich vlak voor de afslag naar Nerja, dus hoe groot de drang ook is om u snel in Nerja te melden: haal het gas eraf bij die bewuste tunnel zodat u iets meer van uw geld kunt genieten door middel van betere bestedingen in het fraaie Nerja.


De Autovía A7, ter hoogte van Herradura, vlakbij Nerja. Foto (c) RB-Holland@Nerja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten