maandag 28 februari 2011

28 - Día de Pedal

Wielen, pedalen, wielen en vooral meer wielen

Het centrum van Nerja werd vanochtend en in de vroege middag bevolkt door tweewielers en hun berijders. In alle soorten en maten, van alle leeftijden, wat gold voor zowel de voertuigen als de fietsers zelf. Vanaf het Balcon de Europa werd iets na twaalf uur het startsein gegeven voor de 23ste Día de Pedal, die al jaren in Nerja onlosmakelijk is verbonden aan de Día de Andalusia, dé regionale feestdag van Andalusië.

Onder een helder blauwe lucht en een stralende zon verzamelden de fietsers zich op en rond het Balcon de Europa, waar rond het middaguur zeker duizend volwassenen en kinderen acte de présence gaven. Fraai was daarbij de mix van kinderlijke gretigheid, zenuwen bij de nieuwkomers en de geroutineerde gebaren van de oud-gedienden. 
Hoe er werd deelgenomen maakte niet uit: van kinderfiets, peperdure ATB, driewieler, tandem en racefietsen met fraai gesoigneerde renners. Meedoen was vandaag in Nerja belangrijker dan winnen. De rondtocht door het centrum leverde overigens wel degelijk winnaars op in allerhande categorieën. Snel, origineel, jong, oud etcera. Maar waar het vooral om ging was het spektakel op zich, waarbij de vele toeristen en de Spaanse bevolking zich vergaapte vanaf de afgeladen terrassen.

Een uitgebreide fotoreportage is geplaatst op het facebook van Holland@Nerja, te vinden onder de naam Redactie Hollandatnerja. Een paar 'highlights' daaruit:

Het presentatiepodium

Bekeken door het oog van een wiel

Dé favoriet groet zijn trouwe supporters

Vlak voor de start

Extra mankracht


Opperste concentratie voor de start

Een van de favorieten

Foto's (c) RB-Holland@Nerja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten