donderdag 19 mei 2011

18 - Massaal bezoek San Isidro feest

14.000 bezoekers San Isidro

Het befaamde San Isidro feest trok afgelopen zondag liefst 14.000 bezoekers. Deze massa vermaakte zich kostelijk met de langdurige optocht en de vele nevenactiviteiten tussen de kerk op het Balkon van Europa en de 'finishplaats', het grote parkeerterrein bij de grotten van Nerja.

Overigens is het maar de vraag of dit traditierijke feest ook volgend jaar zal eindigen op de voor velen ideale locatie bij de grotten van Nerja. De manager van de stichting - die het wel en wee rond de fameuze grotten beheert - heeft namelijk aangekondigd dat hij, wanneer hij bij de aanstaande verkiezingen wordt gekozen tot burgemeester, het plan heeft gevat om een ander eindpunt van de optocht en het festival te zoeken. 
Een alternatieve locatie werd daarbij niet aangedragen, net zo min als een reden voor dit onverwachte besluit. De grotten van Nerja kunnen een stukje public relations juist prima gebruiken: in de afgelopen tien jaar is het bezoekersaantal om onverklaarbare redenen teruggelopen met liefst 28 procent: van 527,096 in 2001 tot 380,000 in 2010. Een onbegrijpelijke terugval, zeker gezien het unieke schouwspel dat een bezoek aan de grotten oplevert (zie onze Blogpost op 9 mei).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten