donderdag 12 mei 2011

12 - San Isidro feest Nerja en Maro

San Isidro

Het feest rond San Isidro is een begrip in Nerja. Ieder jaar op de vaste datum van 15 mei wordt Nerja's 'beschermheilige' San Isidro geëerd met het grootste feest van Nerja. Dat laatste zegt op zich al genoeg, want van feesten weten ze wel het een en ander in Nerja. Iedere inwoner van de plaats mengt zich in het feestgewoel rond de processie, die door geheel Nerja voert van de El Salvador-kerk (1697) aan het balkon van Europa tot het centrum van het vlakbij Nerja gelegen dorpje Maro.

San Isidro was volgens de legende de beschermheilige van Nerja, waarbij vooral zijn vrijgevigheid wordt geroemd. De bonte tocht trekt zondag weer door de straten van de stad, met veel bewoners in de authentieke klederdracht en op karren die worden getrokken door opgetuigde ossen. Dit is een uren durend schouwspel, ook al omdat zowel de ossen als de bemanning onderweg uiteraard regelmatig van een verfrissing worden voorzien.
Een van de betere plekjes om het evenement op je gemak te kunnen volgen is de N340 bij de uitgang van Nerja, vlakbij de wijk Capistrano.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten