donderdag 3 maart 2011

3 - Carnaval Nerja

Nerja in het teken van carnaval

De komende dagen en gedurende het weekeinde staat Nerja volledig in het teken van het carnaval. En wat wij in Nederland kunnen, kunnen ze hier in Andalusië op hun heel eigen manier. Een bonte stoet van honderden mensen en voertuigen vormt ook dit jaar weer een imposante optocht die zich door de staten slingert. Daarbij zijn veelal Braziliaans-achtige uitdossingen te bewonderen, maar ook folkloristische of simpelweg compleet onzinnige kostuums horen daarbij.

Vandaag al worden de openingsspeeches in de stad afgestoken, morgen vormen de schoolkinderen het middelpunt met hun eigen optochten, verkleedpartijen en verkiezingen. Daarbij worden zowel voor kinderen als volwassenen de jaarlijkse 'koning en koningin' gekozen. Zaterdag is de beroemde optocht, waarbij duizenden Spanjaarden en toeristen de route door het centrum omzomen en het imposante schouwspel bekijken vanaf terrassen en vanuit café's. Zondag is er dan nog een traditioneel lokaal evenement, waarbij een haring traditioneel wordt 'begraven' onder massale belangstelling en met veel geweeklaag en gehuil van de lokale bevolking, als emotionele afsluiting van het evenement.

Voor de Nederlanders in Nerja is er naast deze evenementen uiteraard het Carnaval in bar El Fuego aan de Playa Burriana:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten