vrijdag 25 maart 2011

25 - Vakantie in Nerja

 Nerja-'virus' slaat weer toe

Echt bevreesd hoeft niemand er voor te zijn, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het Nerja-virus heerst in deze contreien. Als nooit tevoren.

Schadelijk? Nee, absoluut niet. Besmettelijk?  Jazeker. In hoge mate. Standaard loopt een Nederlander het virus op binnen 24 uur na aankomst in Nerja. Besmettelijk is het virus daarna in woord en gebaar.
De kenmerken zijn simpel: uw lichaam en geest gaan in ruststand maar blijven alert en bereiken een hoge mate van tevredenheid. Het tempo gaat iets omlaag, je voelt je verliefd. Op de streek, de cultuur, de mensen, het internationale karakter met een altijd kloppend en zich nimmer verloochenend Spaans hart. Gaat het ooit over? Waarschijnlijk niet. Het virus kent diverse gradaties. Een enkeling ontkomt, het gros zal altijd in Nerja terug (willen) keren.
Anderen blijven en willen hier nooit meer weg. Zes van die ondernemers presenteren zich in deze krant aan u. Ook zij kwamen hier ooit aan, net als u. Keken zich de ogen uit, laafden zich aan de omgeving die alles te bieden heeft. Zee, strand, bergen, avontuur, rust, cultuur. Loop eens binnen bij één van deze ondernemers en proef hun ervaringen. Ze vertellen er graag over en geven uitleg, advies en tips. Voel en beleef Andalusië. 
Welkom in Nerja !!                                                                                           RB
Burriana Playa, het fraaiste strand van Nerja, begin februari 2011 
foto (c) RB-Holland@Nerja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten