zondag 26 juni 2011

26 - Guardia Civil start maandag zoektocht naar Mary-Anne Goossens

Speurhonden en helikopters bij zoektocht

bron: www.nerjanieuws.nl 


De door de Guardia Civil aangekondigde speuractie naar de vermiste Mary-Anne Goossens wordt morgen vanaf 08.00 uur gecoördineerd vanuit Frigiliana. Daar wordt een complete commandopost ingericht, van waaruit de zoekteams worden aangestuurd.

De Guardia Civil begint maandagochtend om 08.00 uur vanuit Frigiliana een zoektocht met honden en helikopters naar de vermiste Nederlandse toeriste Mary-Anne Goossens (48) uit Stamproy. Aanvankelijk was het de bedoeling om vandaag met een dergelijke uitgebreide actie te beginnen, maar dit bleek organisatorisch onmogelijk. De omgeving van Frigiliana is door vrijwilligers al dagen uitgekamd, maar in het onherbergzame gebied rond het dorp is het zoeken naar een naald in een hooiberg. Speurhonden en infrarood-camera's vanuit helikopters worden nu ingezet om ook in die gebieden te kunnen zoeken.
Ondertussen blijven familie en vrienden van de vrouw, in samenwerking met een groep Nederlanders die woonachtig zijn in het gebied rond Nerja, doorzoeken. Ook vakantiegangers helpen daarbij. De familie van Mary-Anne Goossens roept toeristen op die de afgelopen 2 weken in en rond Nerja zijn geweest om hun vakantiefoto's na te kijken, in de hoop de verdwenen vrouw daarop aan te treffen. Mocht dat het geval zijn wordt verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Fritz Korten (zoon van Mary-Anne en woordvoerder van de familie) via 0031 651582068 (email f_korten@hotmail.com) of de Guardia Civil in Nerja: 0034 952520091

Familie en vrienden van de vrouw uit Stamproy hebben vandaag 5 groepen gevormd, die allerlei mogelijke dagtochtjes ondernemen die Mary-Anne Goossens eventueel gevolgd zou kunnen hebben. De hoop daarbij is dat de vrouw wordt herkend vanaf de opsporingsflyers en dat er misschien nieuwe tips binnenkomen. Het spoor loopt vooralsnog dood in Frigiliana, waar de 48-jarige Limburgse vorige week vrijdag in het begin van de middag voor het laatst is gezien.

1 opmerking:

  1. Mijn vermoeden gaat uit naar een alleenstaande man die in hetzelfde hotel van Mary-Anne Goossens verbleef iets te maken heeft met de verdwijning.

    BeantwoordenVerwijderen