woensdag 13 april 2011

13 - Activiteiten en feesten in Nerja

Agenda, activiteiten en feesten in en rond Nerja

Het bruisende Nerja (waar het kwik vandaag opnieuw stijgt naar temperaturen rond de 30 graden onder een strak blauwe hemel) staat het hele jaar door bol van activiteiten en feesten. De inwoners van Andalusië hebben een voorliefde voor grootschalige evenementen en feesten, iets dat ook duidelijk wordt uit de overvolle activiteiten-agenda van deze Spaanse stad.

Echte aanraders zijn daarbij de feesten van San Isidro (15 mei) en San Juan (23 juni). Later in het jaar is het vermaarde Feria de Nerja (van 8 tot 12 oktober) een absoluut topevenement, evenals het Festival de la Cueva in juli, dat zich afspeelt rond de befaamde Grotten van Nerja. Achter de rug zijn dit jaar al de Día de Pedal, de carnavalsoptochten en het feest rond Drie Koningen (Fiesta Los Reyes Magos).
Daarnaast zijn er uiteraard de kleinere evenementen, waarbij ook de Nederlandse ondernemers in Nerja een rol vertolken qua organisatie. Een kleine greep uit de activiteitenlijst:

14 april - Quizznight bij restaurant Sabor de Amor
14 april - Live music bij restaurant Cosmopolitan
18-25 april - Semana Santa (Heilige week, met processies op woensdag en donderdag naar de grote kerk op het Balkon van Europa)
30 april - Koninginnedag viering bij Bar el Fuego en restaurant Cosmopolitan, met vanaf 11 uur 's ochtends een vrijmarkt, oud Hollandse spelletjes en vooral veel gezelligheid
3 mei - Cruses de Mayo
15 mei - San Isidro
23 mei - San Juan
16 juli - Virgin del Carmen
juli - Festival de la Cueva
7-9 september - Maro Fair
8-12 oktober - Feria de Nerja


Het feest rond de Drie Koningen (Fiesta Los Reyes Magos) trok dit jaar meer dan duizend bezoekers. Foto (c) RB-Holland@Nerja


Geen opmerkingen:

Een reactie posten