zondag 23 januari 2011

23b - Parkeergarage

Groen licht voor parkeergarage Burriana Playa


Goed nieuws voor zowel de ondernemers als de bezoekers van Burriana Playa. Nerja's burgemeester José Alberto Armijo heeft op advies van de gemeenteraad groen licht gegeven voor de bouw van een ondergrondse parkeerkeergarage bij het fraaiste strand van de stad, Burriana Playa.

Daarmee moet een einde komen aan de - vooral zomerse - frustratie langs de boulevard, waarbij de toenemende drukte en populariteit van Burriana Playa zorgt voor vaak hectische taferelen bij 'gevechten' rond de spaarzame parkeerplaatsen. Veel toeristen omzeilen die hectiek door hun auto's al op voorhand langs de invalswegen naar het strand te stallen, waarbij ze dan wel een grotere afstand (en hoogteverschil) dienen te overbruggen.
De komst van de lang verwachte parkeergarage moet de parkeerdruk aanzienlijk gaan verlichten. In de eerste plannen is er sprake van 300 parkeerplaatsen op een nog nader aan te duiden locatie aan Burriana. De kosten worden vooralsnog geraamd op 3 miljoen euro, al is de prijs sterk afhankelijk van het uiteindelijke ontwerp. Voor een aanzienlijke bijdrage in de kosten hoopt burgemeester Armijo een beroep te kunnen doen op het Spaanse bureau voor Toerisme. 

  Burriana Playa in de eerste week van januari 2011. Foto's: (c) RB-Holland@Nerja

1 opmerking:

  1. Hoi, ze zijn al met de metingen begonnen voor de pakeergarage. Het ziet er naar uit dat het er echt van gaat komen! Fantastisch nieuws....nu wordt het voor iedereen een makkie om op het mooie Burianastrand te verblijven in de zomer, en daarna een koel biertje te halen bij bar El Fuego! Goed plan.
    Adiossssssss

    BeantwoordenVerwijderen