zondag 19 december 2010

19d N-340

De N-340 bij Herradura (foto: Holland@Nerja)

N-340 ‘Verkozen’ tot gevaarlijkste weg van Spanje

De kustweg N-340, die Nerja onder meer verbindt met Maro, Herradura en Almuñecar aan de ene kant en met plaatsen als Torrox en Velez-Málaga aan de andere kant, is door de EuroRAP benoemd tot ‘meest gevaarlijke weg’ van Spanje. Het gaat daarbij om het weggedeelte van Nerja naar Almuñecar, tussen de kilometerpaaltjes 296,4 en 312,9.

De weg, die vanaf Nerja langs vele kleine en fraaie strandjes voert als bijvoorbeeld Cantarrijan (bij Herradura) dankt de bedenkelijke kwalificatie vooral aan motorrijders. 
Die zien in de slingerende kustweg en het relatief goede wegdek een fraaie gelegenheid om hun stuurmanskunsten te tonen en zorgen daarmee voor een groot aantal ongelukken. Volgens het rapport van EuroRAP zou een betere infrastructuur met vooral sterk verbeterde en minder gevaarlijke kunstmatige barrières op de weg al veel ongelukken voorkomen. Ook pleit het rapport voor betere vangrails langs de weg.
De fraai slingerende N-340 vormt juist in dit gedeelte voor automobilisten en fietsers een fraaie toeristische route, met veel adembenemende uitzichten over de kustlijn en de zee.

Uitzicht vanaf de N-340 bij Herradura (foto: Holland@Nerja)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten